duminică, 18 octombrie 2015

Substanțele interzise si modificarea stării de conștiință



Din cele mai vechi timpuri, omul a incercat să treacă barierele acestei lumi, propriile limitări fizice, psihice și mentale și să aibă acces la o realitate mai complexă. Pentru a realiza acest lucru, anumiți oameni au folosit și folosesc și astăzi substanțe speciale, cel mai adesea interzise de autorități. In limbajul curent acestea poartă numele de droguri sau substanțe halucinogene.

Cu toate că in varianta oficială ele sunt condamnate in bloc, studiile specialiștilor au scos in evidență că unele dintre aceste substanțe sau plante au mai degrabă efecte bune decat rele și că, pe langă proprietatea de a genera modificări la nivelul conștiinței, au multe valențe vindecătoare.

Tocmai din acest motiv, unii au ridicat următoarea intrebare: nu cumva industria farmaceutică a determinat interzicerea abuzivă a unor plante, transformandu-le in „droguri” pentru a nu lăsa pe piață o concurență periculoasă?!?

Pentru a vorbi despre Modificarea stării de conștiință și substanțele interzise, l-am invitat in emisiunea Mistere la Granițele Cunoașterii, la Nașul Tv, pe dl Prof. Univ. Leon Zăgrean, coordonator al catedrei de fiziologie și neuroștiințe din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București.

Vizionare cu folos!
Daniel Roxin